maanantai 2. heinäkuuta 2018

Iltamasennusta, kesän ekat herneet ja mansikat!

Moikkeliskoikkelis pörröt! Tässä teekupin kanssa istun kalsareissa koneen ääressä ja järsin herneitä. Tänään sain kesän itselleni ensimmäiset herneenpalot ja mansikat! Tosi makoisia ovat! Telkkarissa pyörii koripallo taustalla. Susijengi auuu! Auau suu parkani, miksi aina lämmitän teeveden näin kuumaksi? Mikrossa lämmitän, kun ei ole vedenkeitintä, mutta eipä sitä juuri tarvikkaan. Ei ole maitoakaan teehen (en sitä kyllä yleensä aina käytäkkään), koska jouduin aamulla kaatamaan maitopurkin lavuaarista alas, kun haisi ja maistui vähän oudolle. Olihan se jo paripäivää ylikin päiväyksestä. Aina vaan tulee huono olo, jos joutuu kaatamaan ruokaa hukkaan 😐...vaikka pilallahan se maito jo oli. Miksi minä edes semmosia mietin.

Olen taas ollut päivittämättä tänne yhtään mitään, mutta päätin nyt ryhdistäytyä ja kirjoitella. Olen viimeaikoina kirjoittanut pelkästään paihdelinkki.fi:hin. Sieltä saa aina niin hyvää vertaistukea ja se tosiaan helpottaa varsinkin juomisen jälkeisissä tunnelmissa...

Viimeisin oma aloitukseni päihdelinkki.fi:ssä

Jepjep. Korkki ei ole pysynyt täysin kiinni, mutta olen onnistunut vähentämään. Ahkerasti ulkoillut, kun ollut hyvät ilmat ja olen jopa onnistunut ruskettumaan hivenen.
Tälle viikolle luvattu ukkosia. Jospa ne vihdosta viimein iskisivät tänne länteenkin!

Masennus on tosiaan tämän illan teema, sillä join viimeviikonloppuna ja lauantaina sain katki. Päätin vaan. Olenhan minä aikapaljon tsempannut alkoholin käytön suhteen, koska murehdin maitopurkin viemäriin kaatamista, mutta onnistuin silti kaatamaan kokonaisen Suomiviinapullon sinne kerran, pahoissa delikkapelkokauhuissa 😆.
Juhannus meni tosiaan selvänä! Sen jälkeen on pari retkahdustakin käynyt. Pikavippiä olen JÄLLEEN ottanut ja valehtelin äidilleni, että en ottanut vaikka sitä on nyt melkein satanen maksettavaksi kuun lopussa. Onneksi laskut on saatu maksettua ja vuokran omavastuu.
Viimeyö oli aika omituinen. Sain melatoniinin voimalla unta kyllä, mutta aamulla heräsin jo kuudelta. Avasin töllön ja katsoin aamutv:tä ja muumeja 😽. En kyllä erityisesti koskaan ole tykännyt muumeista, mutta kunhan vaan tuijottelin ja söin voileipää sängyssä.
Muumit oli aina jotenkin tosi lällyjä verrattuna Cartoon Networkin sekopää-ohjelmiin. Uudet ääninäyttelijät sarja oli kyllä saanut. Jotenkin tuli ikävä vanhoja muumien ääninäyttelijöitä, vaikkeise nyt mitenkään paskalta vaikuttanut. 
 Tänään kävin myös parturissa. Mutsini kuskasi meikäläisen sinne. Parturi missä käyn on mun ja mutsin vakkaripaikka. Mutsin joku kaveri. Olen käynyt siellä aikalailla kauan jo. Sinne meneminen on aina jotenkin seesteistä. Paikka on yhden yläastekaverini naapurissa kaikenlisäksi. Juttelin tämän kaverin kanssa muuten facebookissa yksipäivä, mutta ei oikein saatu mitään keskustelua aikaseks.
Tuolla parturipaikassa oli myös ihku kitipallo jolla tosin oli joku sairaus varmaan, koska se oli kovin laiha. Ei ollut kuulemma syönyt. Matokuurin paikka olisko? Paikkahan siis oli tämän parturin kotona. Iloinen hömppäpömppäparturi  aina mukavat jutut ja iskelmä raikaa radiosta. Paikka on myös tupaten täynnä roinaa, sillä tämä hömppätäti on pahanluokan hamstraaja. Se kämppä ja piha on aikalailla tungettu täyteen kuin kirppari. Kaikenlaista "moskaa"vuosien varrelta. Varmaan 70-luvulta asti ainakin. Kaikki säästetty ei mitään heitetty pois. Joskus käynyt tämän parturin asunnossa vessassa ja vessaan johti tavararöykkiöiden keskellä polku.
Mutta joo! Sain mukavan uuden lyhyen hiusmallin! Kiva näin kesäksi, kun eisitten päänahka hikoa kokoajan. Kasvaa tuo hiusvärikin pois vihdosta viimein nimittäin kyllästyin sen värjäämiseen. Nyt omalla värillä taas. Tai ontuossa päälaella vielä tätä punaista. Onnistuin suttaamaan silloin pesuhuoneeni, kun kännissä värjäsin päänuppiani. Millähän ihme aineenella saisi ne veriseltä näyttävät hiusvärijäämät irti muoviseinästä ja matosta 😤

Tarvitsenko Cillit Bangia? Mailman eeppisin Cillit Bang techno remix

Kirpputoreista sen verran, että tänne näköjään avattiin joku uusi kirppari ihan lähelle missä asun. Voisi siellä jokupäivä käydä tsekkaamassa ihan vaan ajankuluksikin, jos ei löydä mitään. Ostin ihan uusia vaatteita yhtenäpäivänä (kännissä) mutsin antamilla rahoilla tietysti. Äh käy sääliksi äitiä, kun se joutuu maksamaan meikän juttuja, kun rahat aina finitossa. Nytkin sillä mennyt varmaan satku meikäläisen tukemiseen. Noh, jos saan oltua juomatta ainakin viikolla, rahaakaan ei kulu tietenkään niin paljoa.
Yksinäisyys vaan vaivaa. ÄÄh! Nyt, kun päihdekuntouturyhmä on tauolla syksyyn asti, illat ja päivät on aika tylsiä. Täytyy tekemällä tehdä itselleen tekemistä. Sitähän tää on ollut nyt jo kauan. Kirjastossa tosin onnistuin käymään yksi päivä äidin ja veljen lasten kanssa. Lainasin 2 kirjaakin joita tosin en ole edes aloittanut ja ne pitäisi palauttaa ensiviikolla, mutta olen aika nopea lukemaan, tai sitten en lue niitä ollenkaan ja käppäilen palauttamaan ne jokupäivä.
Saatiin "nistikerhosta" eli kuntoutusryhmästä hienot rannekkeet ja avainkaulanauha. Tosin yksinäinen kesä ja kevät on ollut. Mikähän siihen avuksi?
Randomi.fi:n yleinen chat on auttanut paljon. Ollut jokapäivä melkein auki. Päihdelinkki.fi myös. Jos vielä kirjottaisi jotain vaikka Suomi24 yksinäisyys - palstalle. Se voisi tehdä hyvää. Tai sitten vaan koittaa tavata ihmisiä, mutta olen tosi tosi huono sellaisessa ja en vaan saa itsestäni irti aina.
Tehtiin vikalla kerralla ISO määrä makrulotskua. Sain sitä tosi ison määrän kotiinkin, koska muut eivät ottaneet mukaan kotiin, niin sain ne loput jämät mitä ei jaksettu syödä. Haikea fiilis on kyllä, koska vielä pari kk pitäisi jaksaa ilman ryhmää. Mitähän sitä keksisi, ettei ainavaan kävelisi alkoon. Alkokin on nyt kesäaikana tällä paikkakunnalla auki iltaan asti eikä vaan kuuteen, niinkuin ennen, mutta tuo onneksi taitaa olla väliaikainen juttu.
Telkkaria on tullut katseltua ja sen semmoista. Voisi jotain elokuviakin tsekkailla ja podcasteja ja tosiaan lukea enemmän ja alkaa kirjastoa käyttämään aktiivisesti! Huomenna tosiaan voisi tehdä ruokaa. Pääkalloa, niinkuin jauhelihamakaroonimössöä meillä on aina kutsuttu! 😆

Eipä mulla sen enempää tälläkertaa. Kiitos kun luit hömppeliini ja otetaan heinäkuussa iisisti jooko. Kuumalla ei kannata juoda, tulee vaan kamalampi kankkunen, kun nestehukka on suurempi lämpimällä. Toivotaan myös niitä mageita ukkosia vihdosta viimein!

Prööts prööt. Herneet pierettää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti