torstai 30. maaliskuuta 2023

Unia näettekö te unia? Itse näin unta, jossa olin itsens vuosi sitten 11.3. tappanut lapsuuden kaverini oli mukanani kirjastossa. Kahdessa erilaisessa, jos sanon. 

Uneni, itsensä 11.3.2022 tappaneen lapsuuden kaverin kanssa:

Kävimme kirjastossa, kaupassa ja jossain ihme lihakauppapaikassa. Sinne Kirjastoon piti hänet suostutella (niinkuin oikeassa elämässäkin) 
Kirjastossa oli sellainen paikka ihmeellisille esineille ja taideteoksille. Siellä oli ties mitä.Isoja, valtavia maapalloja ja kultaisia koristelluja vaaseja. 

Kuljin pitkin tietä - kauhea kiire oli mennä jonnekkin.
Bussipysäkki, juuri semmoisena, kuin ne täällä ovat. Harmaa, sininen , hiukan vasempaan nojalle. Etukenoa korostaa lippa. Olimme vähän kuin jollain koulutehtävällä jostain- kaverini, sanotaanko häntä nyt vaikka Samuksi, tappoi itsensä vuosi sitten. Hän oli mukana, kun kävimme yhdessä kaupassa teollisuusalueella - hän sanoi ettei ole siellä - sanoin, että on. 
Samu väänsi myös kaupan omistajan kanssa, tulimme liian aikaisin - kauppa ei ole auki.
Päästiin kuitenkin kauppaan. Kamalasti ostin tavaraa, mietin että näin pieneessä kaupassa tulee kalliiksi, myyjä oikein perinteikkäästeki itse kaikki tuotteet tarkisti. (vanha läski äijä).

Sen jälkeen vain odotin, että mut haetaan. Jonnekkin oltiin menossa. Piti tulla siihen samalle bussipysäkille, siitä sut haetaan. Mietin, että kehtaanko käydä tässä tarpeilla seinämän takana, en mennyt. 
Sitten olin jossain semmosessa perus 60-70-luvun rivarissa, mutta makuuhuoneita oli enemmän. Siellä missä, on normi tälläsen talon pohjakaavassa, - oli unessa ovi ulos. 
Kissa hyppi ikkunaan kokoajan talon ulkopuolella. Pystyin näkemään sen, mutta se ei haitannut, vaikka hyppi ikkunaa päin. Rakastan kissoja. 

Paljon kaukaisempi uni:
Näin olevani isäni asunnolla, joka ei oikeasti ole tälläinen. 
Putkilo, moderni iso putki. Vitun upee. Siellä oli vain isän vaimo yksin. Pelkäsin menin toiseen huoneeseen, Rannalta syyllisenä katsoin ja kuljin pois huonoa tietä (mutaa).
Lopussa lähdin jonkun kanssa pois - Tamperetta mainostettiin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti